Banner
Balk wordt vrienden van


Home

Introductie
Project
School
Adoptieplan

Stichting
Bestuur
Doelstelling

Agenda
Nieuwsbrief
Fotogalerie
Media

Links
Kenya

Contact
Gastenboek
Sponsoren
Kenya..

Kenya is een prachtig land wat veel wordt bezocht door Toeristen uit heel de wereld. Kenya wordt ook wel genoemd als de poort naar Afrika.

Kenya

De prachtige landschappen en het geweldige aanbod aan wilde dieren in de diverse wildparken vormen een aantrekkingskracht voor de Toeristen. Men kan alle kanten op, van eenvoudige camping safari’s tot zeer luxe 5 sterren lodge vakanties. Om lekker te relaxen kun je heerlijk baden in luxe in Mombassa en de overige kustplaatsen.

Giraffe

Het mag duidelijk zijn dat de voornaamste bron van inkomsten dan ook uit het Toerisme komen.

Vogels

Helaas heeft Kenya ook een andere kant, de schaduwzijde. Armoede. 

NairobiKids

Kenia of Kenya, officieel de Republiek Kenia of de Republiek Kenya, is een staat in Oost-Afrika. Het land grenst in het noorden aan EthiopiŽ, in het oosten aan SomaliŽ, in het zuidoosten aan de Indische Oceaan, in het zuiden aan Tanzania, in het zuidwesten aan het Victoriameer, in het westen aan Oeganda en in het noordwesten aan Soedan (Zuid-Soedan).

Naro-moru

Naro Moru is een klein dorpje in centraal Kenya, gelegen aan de Naro Moru rivier, tussen Nyeri en Nanyuki. De voornaamste bron van inkomsten komt uit tourisme en dan vooral door de bergbeklimmers die komen voor Mount Kenya.


Mount Kenya

Mount Kenya of Kirinyaga (= Blinkende Berg) is de hoogste berg van Kenia en met zijn 5199 meter na de Kilimanjaro de hoogste berg van Afrika. De noordelijke hellingen van de berg liggen op de evenaar. De toppen zijn de hardste resten van een uitgedoofde stratovulkaan die tussen 3,1 en 2,6 miljoen jaar geleden actief was. Op de hellingen rond de drie hoogste toppen-Batian (5199 m), Nelion (5188 m) en Lenana (4985 m)-liggen de resten van een dozijn gletsjers.

MountKenya

Op 13 september 1899 beklommen de Brit Halford John Mackinder en de Italianen Cťsar Ollier en Josef Brocherel de hoogste Kirinyagatop, Batian. Lenana is de meest beklommen bergtop. Op mooie dagen klauteren tientallen mensen naar boven.

Vanaf 1949 is het gebied rond Mount Kenya een nationaal park. Dit park dient de belangen van het toerisme, van de lokale economie, de biodiversieteit en de waterhuishouding van deze streek. Sinds 1997 staat het park op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

vogels